Posted by: aminuddin | 08/05/2011

Sokongan Isma Kpd Kenyataan Pemuda PAS

BISMILLAHIRAHMANIRAHIM

KENYATAAN MEDIA

IKATAN MUSLIMIN MALAYSIA (ISMA)

Merujuk kepada kenyataan media yang dikeluarkan oleh Dewan Pemuda PAS Pusat (DPPP) pada 5 Mei 2011 mengenai penyatuan antara UMNO dan PAS, IKATAN MUSLIMIN MALAYSIA (ISMA) menyambut baik dan menyokong sepenuhnya kenyataan ini.  Cadangan DPPP supaya dianjurkan satu persidangan yang dinamakan “Persidangan Parti Politik dan NGO ganti penyatuan UMNO – PAS” dengan anjuran pihak NGO sangat dialu-alukan dan merupakan satu langkah awal yang bijak ke arah penyatuan umat Melayu Islam di negara ini.

ISMA berpandangan isu penyatuan ini sudah lama tertangguh dan tidak harus dibiarkan lagi tanpa kesudahan kerana ia melibatkan nasib bangsa dan agama islam. Keperihatinan kepada masa depan bangsa dan agama semestinya menjadi fokus utama pemimpin Melayu Islam dan tidak boleh dikompromikan demi maslahat kuasa politik semata. Pelbagai tuntutan dan desakan daripada pihak bukan islam demi menjatuhkan kemuliaan agama islam di negara ini sama ada dari luar dan dalam negara sudah cukup untuk menjadi sebab kepada penyatuan umat Islam. Kebimbangan kita ialah jika langkah ke arah penyatuan ini tidak bermula maka pihak musuh Islam akan mengambil kesempatan untuk menguatkan kedudukan mereka.

Pihak ISMA ingin menyatakan kesediaan bersama-sama dengan NGO lain untuk terlibat secara langsung di dalam agenda penyatuan ummah ini.

Abdullah Zaik Abdul Rahman

Presiden, Ikatan Muslimin Malaysia

8 Mei 2011

Advertisements

Responses

  1. Pada hemat saya gesaan ini sangatlah bermanafaat jika dihebohkan lagi… namun kelihatannya susah utk disambut… mungkin masanya tidak sesuai – hampirnya waktu PRU13.. 🙂


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: