Posted by: aminuddin | 30/10/2011

Saya cabar !!!

Kepada pejuang-pejuang islam, saya ingin memaklumkan bahawa satu persidangan meja bulat akan diadakan pada hari isnin depan 31/10/2011 yang akan membicarakan antaranya tentang “Defending Human Rights on Lesbian, Bisexual dan Trangender” di Menara PKNS, PJ. Program ini dianjurkan Persatuan Kesedaran Negeri Selangor dan di sokong oleh Suhakam serta European Union.

Saya cabar kepada golongan islam liberal dan islam oportunis untuk buat kenyataan. Saya menunggu apa yang saudara2 semua akan katakan dengan penuh minat.

Saya juga nak tanya, kenapa kerajaan Selangor biarkan ianya diadakan di Selangor? Adakah mereka kini mengiktiraf golongan Lesbian? Kalau tidak, kenapa mereka tak halang awal2? Mana pejuang2 islam dalam Selangor?

Kepada golongan islam liberal, inikah yang dikatakan islam agama toleren?


Responses

  1. Apa nak buat…Pas kini tidak boleh bersuara lantang kerana ingin mewajahkan dirinya membawa imej Islam yang Moderate…sekurang2nya itulah jawapan YB Kuala Selangor bila Pas ambil keputusan untuk tidak menyertai HIMPUN. Nampak gayanya Pas tidak boleh lagi diharapkan untuk menyuarakan isu2 serangan2 budaya songsang dan lain2 yang kini menyerang ummat.
    Cuba lihat bila Pemuda PAS bersuara memprotes kedatangan Elton John….kalau puak2 liberal dan anti Islam yang menghentam Pas tidak lah menghairankan…wajar2 aja…tapi bila bekas mufti ilmuan Islam bagi komen yang seolah2 selari dengan suara2 puak2 liberal…saya pun tertanya2…para ilmuan ni pun nak tukar imej moden juga ke…ataupun cara pikir dah berubah sejak belajar di London ni…..waduh…inilah nasib umat Islam kini!!

    • lame sngt duduk london kot… lupe realiti bumi sendiri…

      • jangan sindir macam tu…

  2. Sekiranya saudara menentang habis-habisan program ini dengan ucapan penuh semangat sewaktu demo semalam, saya sebagai rakyat Malaysia mencabar saudara buat ‘press statement’ terhadap salah laku penggunaan dana awam yang ditimbulkan dalam laporan odit negara terhadap ketirisan penggunaan duit rakyat? konsisten la dalam memperjuangkan perkara yang menyalahi ISLAM…rasuah dan pembaziran dana secara terang-terangan dibuat melibatkan duit rakyat…saya menyokong kalau saudara sanggup..jangan bias terhadap satu-satu isu demi menjaga seperiuk nasi dan membalas dendam disebabkan tidak mendapat sokongan…daftarkan ISMA sebagai parti politik..baru saudara tahu mana tinggi dan rendah gunung yang dicari…

    • Sdr Ismail Petra,

      SPRM dah buka fail untuk siasat apa jua ketirisan…apa masalahnya….negeri2 Pakatan pun ada ketirisan juga…biarkanlah sistem berjalan…tembak biarlah betul sasarannya!!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: